140 godina Seika

A
A

Kintaro Hattori imao je samo 21 godinu kad je 1881. osnovao vlastitu tvrtku. U sljedećih 50 godina, koliko je proveo na čelu kompanije, Seiko je postao vodeća urarska tvrtka u Japanu, s kućnim dizajnerima i vlastitim proizvodnim pogonima. Bio je to rezultat njegove vizije da bi Seiko uvijek trebao biti “korak ispred ostalih”. Njegove riječi i dalje odjekuju i još uvijek nadahnjuju. Odajući počast 140 godina tvrtke, Seiko je predstavio četiri modela u ograničenim serijama; i svaki od njih na svoj način pokazuje svu širinu raspona Seikove stručnosti u izradi satova, od automatskog do solarnog.Četiri sata dijele iste boje, ali se veoma razlikuju u dizajnu, tehnologiji i karakteru. Astron GPS Solar vrhunac je visoke tehnološke i elektroničke izrade satova, dok je automatski kalibar 6R64 GMT tradicionalna horologija u svom najboljem izdanju. Serija se također oslanja na dugu Seikovu tradiciju u sportskim satovima. Prospex je moderna interpretacija Seikoovog prvog ronilačkog sata iz 1965. godine, dok kreacija Seiko 5 Sports simbolizira izvanrednu vrijednost koju ova serija nudi ljubiteljima sportskih satova već više od pola stoljeća.

Prospex
Moderna interpretacija prvog ronilačkog sata tvrtke Seiko iz 1965. Široke kazaljke i velikodušno naneseni Lumibrite jamče odličnu vidljivost, dok kruna i poklopac kućišta na uvrtanje osiguravaju vodootpornost do 200 metara. Ovaj model dolazi u ograničenoj nakladi od 6000 primjeraka.

Astron
Kućište Astrona GPS Solar podsjeća na kvarcni model Astrona iz 1969. godine, jednog od najslavnijih tehnoloških dostignuća kompanije Seiko. Dizajn je ažuriran GPS-om Solar Dual-Time 5X53 Calibre koji se prilagođava točnom vremenu bilo gdje u svijetu, koristeći samo snagu svjetlosti. Uz to nudi i nekoliko naprednih značajki, uključujući brzu prilagodbu vremenske zone i Time Transfer funkciju. Brojčanik je svijetlo srebrne boje s plavim naglascima, a okvir je od plave keramike. Serija je ograničena na 1400 primjeraka.

Presage
Kućište i remen Presage Sharp Edged Series imaju ravne površine s oštrim bridovima zbog kojih sat blista iz svakog kuta. Super tvrdi premaz štiti ga od ogrebotina, ali i čuva njegov visoki sjaj. Brojčanik ima asahoma uzorak lišća konoplje koji se već tisuću godina koristi u japanskim tkaninama i arhitekturi. Bogata tekstura geometrijskog uzorka brojčanika stvara beskonačnu raznolikost nijansi pod različitim kutovima. Sat pokreće automatski GMT kalibar 6R64 i nudi se u ograničenoj naklada od 3500 primjeraka.

Seiko 5 Sports
U poznatom kućištu smješten je brojčanik, prvi put bijele boje. Uz ovaj blistavi brojčanik, plavi okvir i kazaljke, sat je idealan za nošenje tijekom ljeta. Seikov automatski kalibar 4R36 jamči pouzdanost zbog koje je serija već dugo na tako dobrom glasu. Dolazi nam u ograničenoj seriji od 11.000 primjeraka.

Main Menu x
X